1.turnaj divize, Vlkoš, 16.8.2015

21.08.2015 14:34

Ještě "v hluboké" době letních prázdnin - 16. srpna - se spouští divizní soutěž dorostenek a bohužel se toto období nepříznivě podepisuje na dostatku hráček a dokonce v nedoražení celku Kotvrdovic na zahajovací turnaj do Vlkoše u Kyjova.

Nicméně naše holky, sice lehce "pošramocené" z právě skončeného letního soustředění, se poměrně těší a zejména jsou zvědavé jak uspějí hlavně v konkurenčním měření sil s městským soupeřem, celkem Líšně. V turnaji jsme tedy my, Líšeň a pořádající tým Vlkoše. Aby si děvčata dostatečně zahrála, tak se domlouvám, že odehrajeme 5+1 každý s každým (v rámci soutěže) a po té si "dáme" ještě 7+1.

Za Kohoutovické "PĚKNÝ KVÍTKA" dorazily: do branky Lucka, v poli Anet, Marka, Baru, Dáda, Domča, Sabča, Adél, Sany, Nikča.

Naše utkání:

Tatran - Líšeň 4:0 /3:0/, branky: Dáda 3, Anet

Tatran - Vlkoš 0:3 /0:3/

Tatran - Kotvrdovice 3:0kont.

pro úplnost výsledky osotatních utkání: 

Vlkoš - Líšeň 12:1 /6:0/, Vlkoš - Kotvrdovice 3:0kont., Líšeň - Kotvrdovice 3:0kont.

Poznámka: aktuálně je v řešení setrvání Kotvrdovic v soutěži a případná úprava herního systému, např. na každém turnaji každý s ka

ždým dvoukolově...

Hodnocení našeho výkonu:

Vracíme s aktivním poměrem branek 7:3 (dle odehraného, bez kontumace 4:3) a s poměrně slušně odvedenou hrou v poli, včetně střelby. Jenom škoda, že domácí měly ve svém kádru, tak výbornou golmanku, která několika vynikajícím zákroky dokázala svůj tým hodně podržet a nám naopak neumožnila ani skórovat…. Navíc si domů vezeme i titul talent turnaje, který obdržela – a zcela po právu – naše hráčka Aneta Bednářová.

Vystoupení našich děvčat bylo více než uspokojující, po pátečním návratu z docela náročného letního soustředění se holky 

zhostily svého prvního soutěžního křestu snad i nad očekávání…. Nutno konstatovat, že za tým Vlkoše již nastupují i děvčata, která hrají i divizní soutěž žen. Srovnatelným soupeřem byl tým Líšně, který je postaven z „čistokrevných“ dorosteneckých hráček, nezúčastňujících se a nemajících zkušenost z jakýchkoliv soutěží – stejně jako naše děvčata… Stínem je až v ranních hodinách se odhlášení z této soutěže týmu Kotvrdovic a cca před 14dny týmu Šardic. Smutní můžeme být i z toho, že se nám na turnaji zranila Marka – a bohužel to vypadá na dlouhodobější léčení…

Zpět k naší hře a námi odehraným utkáním... 

Do úvodního utkání celého turnaje nastupujeme proti velké neznámé - novému celku dorostenek z Líšně - sice jsme měli možnost je vidět v předchozím utkání s Vlkoší, ale tam to bylo hodně o něčem jiném.... Naše vystoupení nakonec bylo dost suverénní, jenom je škoda, že se holky v druhé půli nechaly uspokojit svým gólovým náskokem a nepodařilo se proměnit další brankové příležitosti.

Ve druhém utkání je to již fotbal jak má být, problémem je to, že domácí střílí i branky a my toho nejsme moc schopni - korektně je třeba říci, že domácí golmanka měla několik zákroků snad " z říše snů", kdy chytala míče, o kterých kolikrát ani nevěděla kde jsou, avšak kod umí, ten umí... Herně dost vyrovnané, z trvalejšího tlaku na soupeřovu branku jsme měli asi i více my, ale fotbal se hraje na góly...

Holky odvedly velmi dobrou hru a nedá se říct, že by někdo vyloženě zklamal, méně viditelná snad byla jen Domča, Nikča a Sany a pár větších netaktických hrubek si "odkroutila" Sabča a u Adél je to stále hodně bez pohybu - takto to fakt nepůjde!!! Naopak mile překvapily zejména Lucka v brance (roste zápas od zápasu!!!!) a Dáda.

Zapsal a zhodnotil trenér