3. turnaj divize, Líšeň (Marián. údolí), 29.8.2015

03.09.2015 12:53

V sobotu 29.8.2015 jsme zavítaly do líšeňského Mariánského údolí, kde „vyrostl“ fotbalový stánek rozšiřující zázemí SK Líšeň…. Kde holky nejenže splatily domácím porážku, ale i si odváží titul TALENT TURNAJE….

V turnaji se opět objevují naši tradiční soupeři Líšeň a Vlkoš, bohužel tým Kotvrdovic opět nedoráží a z pravidelné soutěže se definitivně odhlašuje. Tudíž se na místě operativně zařazuje dvoukolový herní systém turnajů a turnaje se „otevírají“ i případným dalším účastníkům, samozřejmě bez možnosti zasahovat výsledkově do dlouhodobě rozehrané soutěže….

Naše výsledky:

Líšeň – Tatran 1:3 /0:3/, branky: Nikča, Anet 2

  • Holky do utkání nastupují s touhou odčinit minulou prohru se soupeřkami. Snaha jde "cítit" a hned v 2-hé minutě Anet nastřeluje TYČ, holky i nadále střílejí, ale poměrně slabě, až v 6-té minutě Anet nabídne míč Nikči a ta nezaváhá 0:1 pro nás. I nadále více hrajeme a do poločasu se ještě 2x prosazujeme (v 9-té min. Anet po rychlém autu od Marsy a v poslední minutě po samostatné akci opět Anet). Bohužel druhá půle je jenom v duchu námi inkasovaného gólu a našeho uspokojení se z  "koncertu" z první půle - až nepochopitelně jsme "bezzubí" a za druhou půli pouze 2x vystřelíme na bránu soupeře!!!!

Tatran – Vlkoš 1:3 /0:3/, branka: Aňa

  • Do dalšího utkání nastupujeme s cílem konečně se pokusit si zahrát s nelehkým soupeřem, s nímž tradičně prohráváme... Naše předsevzetí však hatí hned úvodní minuty. Ve třetí minutě již prohráváme 0:2, když 2x zcela zaspíme a propadneme v obranné činnosti! I když se holky snaží - důkazem je např. Sany sama před gólem, střelba Anet - tak jsme to opět my, kdo do poločasu inkasuje... Druhá půle je již lepší a začíná se nám i více dařit směrem dopředu a soupeře dostávám pod nepříjemný tlak - Adél si to řítí středem, avšak pálí jenom PŘÍMO golmance do náručí, střely Anet, Sany, Marsy a Nikči, opravdu skvělá golmanka Vlkoše pochytá.... Až v samotném závěru se nám daří skórovat, když Anet nahraje Ani a ta "zasunuje" za záda brankařky. 1:3 z našeho pohledu.... No, vida, že to jde - za druhou půli dokonce ani neinkasujeme...

Líšeň – Tatran 1:4 /1:3/, branky: Vendy 2, Marsy, Sany

  • ... a jdeme do druhého kola soubojů. Holky snad "pod tlakem" chtějí dokázat, že jsou schopny nastřílet i více než 3góly, se prosazují hned 4krát. Ale ani zdaleka to nebylo tak jednoduché. Již po minutě a půl prohráváme, když chybuje Adél. Holky se po té dostávají do tempa - střílí Baru-vedle, Aňa,Sany a Vendy- vše chyceno. Až v 7-mé minutě se nám konečně daří se brankově prosadit, když Aňa háže aut Vendy na nohu a ta jej "bez výčitek svědomí" pošle do sítě soupeřovy branky - srovnáváme. O chvíli pozdějí pálí opět Vendy - nad. Svoji chuť nejen hrát, ale i střílet zúročuje Vendy v 10-té minutě, když nahrávku od Anet uklidí s přehledem k tyči - otáčíme na 2:1 pro nás. Dále jsme aktivnější a ostřelujeme branku soupeře - Aňa-nad, Marsy-vedle, Anet-vedle, Dočkáme se až v poslední minutě první půle, když Adél pošle míč Marsy a ta proměňuje - 3:1 pro nás. Poločas. Druhou půli "odstartujeme" ve 4-té minutě. když se konečně prosadí i Sany - 4:1 pro nás. Pak již se toho na hřišti moc neuděje a holky ubírají "plyn" a soupeř se přesto k ničemu již nedostane. 

Vlkoš – Tatran 6:0 /4:0/

  • Poslední utkání dnešního turnaje je opět ve znamení souboje s Vlkoší. Holky se sice snaží hrát, ale góly sype do naší sítě jenom soupeř. Přesto se k dobrým střelám dostávají Sany-vyraženo, Marsy-famózně chyceno, Anet - opět vychytáno nevídaným způsobem, Baru-vedle, Anet-opět vyraženo, Vendy BŘEVNO. Dalo by se říct, že tyto souboje, čím dál častě se mění v náš boj se soupeřovou vynikající golmankou, i když holky v poli také cosi umějí.... Konec první půle - 0:4 v náš neprospěch. Obdržené branky: 1,30min - prošla sama, 8.min. sama golmanka z přímáku, 10.min. z nepřímého volného kopu, který jsme sice dobře odbránily ale nedohrály následně, 12.min. sama po pravé straně...
  • Druhou půli přesto začínáme aktivně - Aňa pálí, střela je chycena. Vzápětí inkasujeme po průchodu soupeřky středem hřiště. Vendy 1m před brankou sama (v 5-té min.) s míčem na noze a..... přestřeluje a hodně MÓÓC. No a ochvíli později míč sice vybojujeme, ale trochu dezorientovaná Adél skóruje, bohužel do valstní. Konec 0:6 v náš neprospěch.

I přes již obvyklé prohry s Vlkoší, proti němuž se jen těžce hraje (v nedělním přáteláku žen se v týmu Vlkoše objevuje hned 5dorostenek v čele s famózní brankařkou), ale určitě to do budoucna půjde…, se holkám daří „splatit“ prohru líšeňským holkám a hned dvakrát…. Výkonnost našich holek se začíná velmi dobře stabilizovat a pokud k tomu připočteme i obměnu kádrů na jednotlivých turnajích, pak se dá konstatovat, že máme určitě na čem, nejen pracovat, ale i stavět….. TAK JEN TAK DÁL, holky……

Z turnaje odjíždíme i s oceněním TALENT TURNAJE, který si svým dobrým výkonem „vyslouží“ Aňa.

Zapsal a zhodnotil trenér