II.liga, Tatran vs. Vítkovice, 24.4.2016

27.04.2016 13:31

V nedělní odpoledne nastupujeme v dalším utkání II.ligy dorostenek na domácí půdě proti MFK Vítkovice, kterým "dlužíme oplátku" za podzimní porážku... A HISTORICKY SE DOČKÁVÁME PRVNÍ VÝHRY KOHOUTEK VE II.LIZE DOROSTENEK!!!!

 Tatran - MFK Vítkovice 4:0 /2:0/

za Tatran nastoupily: v brance Lucka, v poli: obrana -Baru,Sabina, Katka, záloha-Anet, Terka, Terča, Sany, v útoku-Marka,Dáda,Domča; střídají: Simona, Mišel, Verča, Nikča, Pája, Mišel

Od úvodních minut utkání jsme aktivnější, více na míči a taktéž se více tlačíme před branku soupeře. Soupeř (a nejen hráčky) jsou asi nemile překvapeny z tlaku a hry, které musejí odolávat. Pravdou je, že jsme sice více u míče, ale soupeř také naznačuje, že rozhodně nedorazil odevzdat "svoji kůži lacino".

Tlačíme se před branku soupeře a daří se nám, sice v úvodu nepřesně, ostřelovat "svatyni" hostí. Avšak s přibývajícím časem se po střelách Tarči, Marky a Dády, daří na velkém vápně soupeře pěkně uvolnit Anet  (v 11-té minutě) a její střelu golmanka pouze vyráží, kde je již " na svém místě" dobíhající kapitánka týmu Marka a "otvírá" svoji pohotovou dorážkou dnešní "účet". VEDEME 1:0, nečekané, neočekávané, překvapující, ale dle dosavadního vývoje hry zcela na místě. Soupeř také zahrozí, Lucka v naší brance je však na místě. Ve 14-té minutě Anet vyváží míč ze své levé strany na střed, kde přihrává Sany, která v běhu přebírá míč a střelou do pravého horního růžku soupeřovy branky z velkého vápna navyšuje naše vedení na 2:0. Soupeř se opět snaží něco vytěžit ze získaných rohů, avšak míč v naší síti z toho není. Naopak do poločasu se ještě dostáváme do dalších slibných šancí: Marka střílí po náhře Dády mimo tyče, Pája se nestihne zorientovat v malém vápně po pasu Marky a golmanka stihne odkopnout, Verča a po ní i Dáda střílí jenom těsně vedle. TAK TO BYL PARÁDNĚ ODEHRANÝ POLOČAS...

Do druhé půle holky nastupují s další chutí po gólech a po 4-ech minutách pálí Marka, avšak míč zastavuje TYČ. I nadále svíráme soupeře na jeho půli a v jeho velkém vápně. Výsledkem je zastavená další střela Terči rukou ve vápně a následně nařízená penalta v náš prospěch. Míč si staví Terča a s absolutním přehledem jej "uklízí" do levého spodního rohu soupeřovy branky... 3:0 FANTAZIE, před utkání asi jenom těžce představitelné... Ovšem i soupeř "kouše" a Lucka v naší brance se rozhodně nenudí: nejprve likviduje střelu z přímého kopu a po té nebezpečnou střelu z vápna. V 62-hé minutě Anet vysouvá pěkným pasem do velkého vápna soupeře Páju, která si schutí svůj výpad dohrává a s důrazem sobě vlastním obstřeluje bezmocně vybíhající brankařku .... 4:0. Co dodat? Zázraky se asi dějí :-) Soupeř však neskládá zbraně a Lucka opět musí zasahovat proti nejedné střele ze hry, přímého kopu či velmi zdařile zahraným rohům (kopaných nebezpečně i do naší branky) - od 75-té do 79-té minuty jsme opravdu pod velkým tlakem a jenom stěží holky odolávají, ale podaří se a v poslední minutě vysílá super pasem Marka do úniku Páju, která však ze samostatného nájezdu již branku nevytěží. KONEC. TOLIK TOUŽEBNĚ OČEKÁVANÉ VÍTĚZSTVÍ JE TU!!! Velká gratulace a pochvala všem hráčkám je dnes více než na místě, samozřejmě s přáním jen tak dále!!! 

Zhodnotil trenér Michael Votoupal