Turnaj Hodonín, 16.1.2016

20.01.2016 11:36

V sobotu 16.1. 2016 jsme se zúčastnily prvního těžšího "křestu ohněm" a ověřovaly jsme naše síly - nejen fyzické, ale hlavně fotbalové. Pro děvčata to bylo o to těžší, že se jednalo o "čistě" ženský halový turnaj. Mezi účastníky figurovaly nejen divizní české týmy, ale i týmy ze Slovenska a týmy hrající 1. a 2.ženskou ligu - tak rozhodně nic snadného a dalo se očekávat, že to bude boj s nervozitou a nemalým stresem. Postupně jsme se střetly s Trenčínem, Vlkoší, domácím Hodonínem, ve čtvrtfinále pak s Horními Heršpicemi a o konečné umístění s týmem Podivína.

Na turnaj vyrazily: do branky Lucka a do pole: Anet, Terka, Marka, Terča, Dáda, Domča, Katka, Sabina a Naty

Boje v základní skupině:

Jak nám ukázala utkání v základní skupině, holky musely v nemalé míře zabojovat v první řadě s vlastní nervozitou, nezkušeností a vzniklým stresem, jenž umocnily nelehcí a přezkušení soupeři - Hodonín, Trenčín, Vlkoš. Rozhodně se nedala očekávat nějaká remíza, natož výhra - to bylo opravdu nedosažitelné, za to sbíraní cenných zkušeností, herních návyků a praktických ukázek kombinační, idndividuální a týmové hry bylo přebohaté. Přáním - nakonec splněným - bylo se pokusit vstřelit i nějaký ten gól. Cílem pak psychicky a fyzicky vydržet a "se vztyčenou hlavou" absolvovat celý turnaj.

Všechna utkání základní skupiny prohráváme a dá se říct, že kromě utkání z Vlkoší (který z části děvčata již znají - hrajeme s některými hráčkami divizní soutěže), nebylo co výsledkově řešit, avšak o to nám ani tak nešlo.... Naopak, postupně (zejména po zjištění, že pokud jsou síly-fyzické i psychické-a dodržují se pokyny našeho herního stylu) holky zjišťují, že je možno si zahrát a také trochu "zatopit" soupeři.

Nástavbová část:

Ve čtvrtfinále narážíme na vítěze druhé skupiny Horní Heršpice. Od úvodu utkání se naše holky docela "chytají" a jde vidět, že konkurentkám z našeho města chtějí být zdatnými soupeřkami. Jaké je překvapení soupeřek a bouřící haly, když srovnáváme stav na 1:1 (když Marka vybojue míč a posílá vpřed Terku, která nezaváhá), se nedá ani popsat. A je slyšet i povzbuzování jasného outsidera - nás - dnešního turnaje. Zkušenost však jasně figuruje nad naší bojovností a nakonec si vcelku jasnou výhru připisuje soupeř. I když v závěru si nováčkovskou daň vybíráme i my, když v několika šancích (a i samostatných únicích) pohrdneme vylepšením skóre.

V posledním utkání o konečné umístění se chystáme na tým Podivína. Holky už vědí, co je čeká a na soupeře se vrhnou "bez bázně a hany".  A najednou jde vidět i dobrý fotbal a tlak na soupeře. Od úvodních minut jsou holky aktivnější, soupeř však kontruje nejprve nastřelenou tyčí a po naší chybě i brankou. Holky však neskládají zbraně a nadále pokračujeme ve hře dopředu. Když inkasujeme podruhé - z přímého volného kopu - vypadá, že je hotovo, ale jsme to my, kdo střílá další branku a snižuje tak na 1:2 (nekompromisně se pod břevno trefuje Terča, po pěkném zatažení a náhře pod sebe od Terky). A opět jsme svědky aplaudující haly a povzbuzování na naše konto. Vzápětí však chybujeme v obraně a soupeř se až příliš snadno dostává k dvoubrankovému vedení. Holky přesto makají a výsledkem je nastřelená tyč soupeřovy branky (Anet po přiklepnutí míč Markou). V samotném závěru však již nestačí síly a soupeř si tak pohlídá svoje vítězství, přidáním ještě jedné branky. TAK TO BYCHOM MĚLY....;-)

Zhodnocení našeho výkonu:

Dnes se ukázalo, že vůbec není od věci absolvovat i "plnohodnotné" ženské turnaje a zpestřit tak přípravu a hlavně ji zase posunout na další "level". Samozřejmě za tím "stojí" hodně úsilí zejména o posílení psychiky hráček a za vysvětlením přínosu těchto turnajů, včetně zaměření se na NAŠE VLASTNÍ individuální a týmové možnosti. Bohužel JUNIOREK naší úrovně je v celé ČR žalostně málo a není již dnes jednoznačně smysluplné se utkávat se stále stejnými soupeři, byť dané věkové kategorie.... No, uvidíme, co nám přinesou účasti v dalších ženských turnajích.... Nyní si děvčata trochu oddychnou - když si o víkendu (v sobotu 23.1.2016) "dáme" miniturnájek s adekvátními juniorkami a pak dáme herní volno. Za to v únoru opět zabojujeme z plných sil (13.2. halový turnaj žen v Kyjově, 21.2. halový turnaj žen v Jedovnicích).

zapsal a zhodnotil trenér M.Votoupal